top of page

Over Euro-Art

 

Euro-Art maakt  uw zoektocht naar het perfecte schilderij of wanddecoratie voor uw interieur een pak korter. Dat doen we met een regenboog aan kleuren en onderwerpen, zoals u kan zien bij producten.

 

Euro-Art levert in hoofdzaak aan de meubel- en decoratiesector, projectinrichters en horeca.

Ons Team

 

Inspiratie & Trends 

 

Euro-Art volgt  voor u de nieuwste interieur- en kleurentrends op de voet. Dat vertaalt zich naar de collecties kaders, inlijstingen en schilderijen die perfect aansluiten bij de hedendaagse interieurs.

 

Van landelijk naturel tot en met  strak en trendy design. Kaders, schilderijen, panelen, objecten allemaal voor aan de muur.

Euro-Art verzorgt in eigen atelier het inlijsten van art-prints, posters,  affiches voor publicitaire doeleinden, spiegels, diploma’s, handwerken, souvenirs en de mooiste familieherinneringen. Maatwerk in kleine of grote aantallen het kan allemaal.

 

Bij Euro-Art staat het productieproces dan ook letterlijk en figuurlijk in het kader van kwaliteit.

 

Geschiedenis

 

Euro-Art is een familie bedrijf, opgericht  in 1973 door Raoul Schurmans en zijn echtgenote Lucienne Bergen.  In de beginperiode werd er bij Euro-Art vooral gefocused op de ambachtelijke fabrikage van houten lijsten en kaders voor schilderijen.

Om aan te sluiten bij de  vernieuwende trends uit de meubel- en interieursector werd het gamma al snel uitgebreid met ingelijste posters, vaak in strakke aluminium kaders.

 

In 1990 kwam er bij Euro-Art onder stimulans van zoon Harry Schurmans, een hele omwenteling. Het machinepark onderging een verjongingskuur zodat voldaan kon worden aan de meest strenge kwaliteitsnormen in de kader- en lijstensector. Een toonzaal en presentatie-ruimte werden bijgebouwd waar klanten professioneel begeleid konden worden.

 

De horizonten werden verruimd en de collecties ingelijste art-prints kregen een creatiever karakter. Er werden zijsprongen gemaakt naar het exclusievere inlijstwerk. De succesvolle HSD Classic Collection was daar het paradepaardje van. De meer trendy HSD Design Collection vond zijn weg naar de designers afdeling van  gekende meubelzaken. De ingelijste art-prints van Euro-Art werden succesvol gepresenteerd op nationale en internationale interieurbeurzen.

Het aanbod wanddecoratie bleef groeien en pakweg 15 jaar later verschoof de kernactiviteit van Euro-Art richting schilderijen. Met een waaier aan kleuren en onderwerpen zoals te zien is op deze site onder producten  in o.a. de categoriën Kunstfoto's op plexi glas en Ingelijste art-prints.

Euro-Art gaat ook vandaag nog gepassioneerd op zoek  naar bijzondere wanddecoratie. Prikkelend voor het oog of rustgevend voor een zen-omgeving. De art-collecties van Euro-Art zijn zeer ruim en er zit een perfecte final touch voor iedere woon- of werkomgeving.

In de projectwereld heeft Euro Art ook zijn sporen nagelaten van kantoorgebouwen tot de meest exclusieve Hotels in samenwerking met gekende designers uit binnen en buitenland.

bottom of page