August 3, 2020

Door de coronamaatregelen speelt ons hele leven zich steeds meer ‚thuis' af. Het is daarom de ideale moment om je interieur extra gezellig te maken.

Enkele kleine aanpassingen aan je interieur kunnen al heel veel meer sfeer brengen. Denk daarbij bvb aan een andere kleur op één van je muren.

Of breng enkele kleurrijke, in het oog springende accessoires bij elkaar, zoals kussens, plaids, moderne schilderijen, kaders en abstracte art-prints. 

Ook een bos mooie bloemen op tafel, works wonders. Kamerplanten hebben eveneens veel invloed om een ontspannen sfeer in je i...

July 5, 2020

Bijna vakantie!

Of je nu gaat onthaasten in het Brakelbos of met open mond staat te staren naar de prachtige schilderijen in het kasteel van Chimay, één ding is zeker. Velen onder ons zullen tijdens hun zomervakantie 2020  ‘s nachts gewoon in hun eigen bed slapen.

Reizen is in het post-corona tijdperk niet zo vanzelfsprekend.

Staycation zal het worden, een ganse zomer lang de mooiste plekjes van België ontdekken.

Gelukkig hebben we keuze te over.

Hoog op de lijst staan fietsen door de bomen in Limburg, of de tentoonstelling - Van Eycks kleuren in design - gaan bekijken in Gent.

E...

June 22, 2020

We horen het vaak, we hebben alle muren wit geschilderd… ja, gewoon wit ja.

En laat -wit - nu net een kleur zijn die in ontelbaar veel verschillende tinten bestaat.

Wit met een voorzichtig groenige ondertoon,  of zelfs met ietsje meer roze erin.

Inderdaad de kleur wit, is niet zomaar wit. Wit  heeft vaak zeer bekoorlijke namen,  zoals Super White, Chantilly Lace, Cloud White, maar vergis je niet , ook met wit is het heel belangrijk dat je de meest geschikte tint voor jouw interieur kiest. Hou daarbij zeker ook de kleuren van je wanddecoratie of modern schilderij in gedachten....

June 10, 2020

Te vaak zien we dat kunst bijna als laatste uitgekozen wordt in een interieur-ontwerp. Zo mis je een fantastische opportuniteit. Een zorgvuldig gekozen schilderij of een strakke ingelijste art-print kan zeer bepalend zijn voor de uitstraling van je interieur.

Waarom is, de juiste wanddecoratie,  zo essentieel binnen het  interieur ontwerp?1. Een kunstwerk zorgt onmiddellijk voor een kleurenpalet

Laat de verf staaltjes achter en focus op het zoeken naar een perfect kunstwerk. Als jij jouw favoriete schilderij of kunst-foto gevonden hebt, ka...

May 27, 2020

Het ziet er naar uit dat zomer 2020 er eentje wordt, zonder ticket naar een tropisch paradijs, om er roze flamingo’s te spotten.

Geen schilderachtige sunsets en vakantiefoto’s die beeldig genoeg zijn om in te kaderen.

Gelukkig komen we er nog mee weg, als we bij zomerse temperaturen een I-am-in-a- flamingo-kind-of-mood jurkje aantrekken.

Voorlopig kunnen we nog even niet op het terrasje van onze favoriete cocktailbar gaan. Maar hey, wat houdt je tegen om thuis, binnen je eigen bubbel, een happy hour te plannen.

Je hebt vast nog wel ergens wat zomerse attributen waarmee je een g...

May 14, 2020

Wie herinnert zich nog de gevleugelde woorden, Hoger-Lager, uit het TV-spelprogramma met Walter Capiau.

Het zijn diezelfde woorden die je ook vaak hoort bij het ophangen van kaders of schilderijen. Hoger of lager? Of hoe hoog moet ik mijn schilderij hangen? Een betere vraag zou zijn, hoe -laag- mag ik mijn schilderij hangen. 

Tenzij je in een museum woont gelden er geen strikte regels om die hoogte te bepalen.

Een aantal punten zijn wel belangrijk om rekening mee te houden, voordat je met klamme handen een gat op de verkeerde hoogte  in je muur drilt.

Tips:

- Vaak, lees bijna al...

April 27, 2020

In een ideale wereld zouden we allemaal een thuis-kantoor hebben.

Droom jij daar ook van?

Een plaats waar je ongestoord kan werken, liefst met zicht op de tuin. Feilloze wifi en een coffee-corner  zijn er  als vanzelfsprekend aanwezig.  En om even te ontstressen staat er in de hoek van je home-office een schildersezel met een half afgewerkt kunstwerk waar je lekker aan kan verder kliederen.

Helaas pindakaas, het echte leven ziet er net iets anders uit.

Hoe creeër jij in jouw kot dan wel een werkbare zone?

Hier enkele tips:

Begin met het uitzoeken van een plaatsje waar e...

April 20, 2020

Bij het ontwerpen van een interieur, in dit geval een gezellige zithoek,  is het uitzoeken van de verschillende materialen het meest spannende gedeelte.

Materiaal-keuzes die in sterk contrast staan met mekaar zorgen voor een dynamische look. Denk daarbij bvb aan fluweel tov groffe breisels, glas tov gevlochten bamboe. Ook het abstracte schilderij op de foto met een dikke uitgsproken structuurverf  staat in contrast  met het kraakwitte gladde textiel van de sofa.

Materialen met een duidelijk relief of voelbaar patroon zorgen voor een pittige toets en vermijden dat een int...

April 9, 2020

Neen,  dat moet niet. Dus weg watervrees voor het gaten boren.

Je kan een artistiek hoekje creëren door een groot schilderij of een grote kader gewoon op de grond neer te zetten. Je zet de kader of het schilderij dan lichtjes schuin om het naar voor vallen te vermijden.

Onderaan zet je het schilderij, pakweg 10 à15cm centimeters verwijderd van de muur maar wel parallel met de muur.

Om het wegschuiven van het schilderij te vermijden kan je op de vloer discreet een stukje tochtstrip aanbrengen. Meubelviltjes zijn voor deze anti-wegschuiftruc- ook zeer handig om in huis te hebben...

November 6, 2019

Kunstenaar Vincent Declercq is gek op kleur. 

Kleur is de taal  waarin hij zich kan uiten en waarmee hij een positieve boodschap de wereld in stuurt.

De vrolijke cartoonfiguurtjes in zijn artwork, brengen je meteen aan het lachen.

En precies dat is de grootste betrachting van Vincent D. Mensen aan het lachen brengen.

Zijn artwork is leuk om een kamer meteen een pop-of-colour te geven. Je kan er een sporter mee verrassen, of je saaie kantoor mee pimpen.

Het artwork van Vincent D. kan je alleenstaand hangen of in een reeks van meerdere motiefjes bij mekaar.

En de  DJ…  die trekt zo...

Please reload

© 2020 by Euro-Art         All rights reserved        

Euro-Art NV    Eilandje 11A  B-2200  Herentals  Belgie      

Tel: +32 (0)14 21 69 50      info@euroart.be   

BTW nummer: BE.0.424.471.109