top of page

Hoe bepaal je de perfecte maat van de wanddecoratie

Een ingelijste print, foto of een schilderij ziet er niet alleen goed uit als het bij de stijl en de kleuren van je interieur past. Het moet ook de ideale grootte hebben.


Kleine kaders zien er eenzaam en verloren uit op de grote muren. Combineer ze dan samen in een stijlvole collage of een gallery-wall.


De breedte de ruimte neemt visueel toe met de horizontale opstelling van het kunstwerk.


De verticale wanddecoratie creëert het effect van een vergroting van de hoogte van de ruimte.


Je moet ook rekening houden met verschillende factoren zoals de grootte kunstwerk in relatie tot meubilair.


De lengte van de wanddecoratie moet 2/3 zijn in verhouding tot de breedte van het object waarachter het zal hangen.


Wat als een lege muur zonder meubilair aangekleed moet worden? Dan moet je over de oriëntatie van de wanddecoratie en de lengte en de breedte van muur nadenken.

Horizontale muren werken het best met panoramische schilderijen of kaders terwijl hoge wanden werken het best met wanddecoratie die verticaal georiënteerd is. De breedte van de wanddecoratie moet ongeveer 2/3 van de muur zijn.Probeer ook verschillende papierformaten op de muur aan te brengen en bepaal daarbij het ideale formaat van het kunstwerk.


Juist gekozen wanddecoratie wordt een final eye-catcher in je interieur. Op onze website vind je veel voorbeelden van de interieurs die jij als inspiratie kan gebruiken.


Voor advies bij het uitkiezen van de meest geschikte wanddecoratie kan je ons tijdens de kantooruren bereiken op 014 21 69 50 en mailen kan op info@euroart.be

Comments


bottom of page