top of page

Euro-Art bezoekt atelier Marianne Y.Naerebout

Euro-Art ging onlangs op bezoek in het open atelier van kunstenares Marianne Y. Naerebout . Het werd een boeiende namiddag waarin kleur de hoofdrol speelde. De internationaal gerenommeerde kunstenares woont en werkt afwisselend vanuit Breda in Nederland, het pitoreske Apricale in Italië en het zinderende Arusha in Tanzania.

Marianne Y. Naerebout mag zich terecht een globetrotter noemen, zij vindt inspiratie in alle hoeken van de wereld. Marianne baseert haar werk vaak op de vier natuurelementen aarde, lucht, water en vuur en dat vertaald ze heel persoonlijk naar dynamische en krachtige abstracte kleurvlakken.

Marianne Y. Naerebout ontplooide zich in diverse kunstvormen o.a. sculpturen, zeefdrukken en schilderijen. Ze werkt op diverse materialen zoals doek, papier, polyester, hout en metaal. Vooral de positieve energie die haar kleurrijke 2-D en 3-D kunstwerken uitstralen brengen menig kunstliefhebber in beroering.

Wereldbewust werkt Marianne Y. Naerebout mee aan een aantal jongeren projecten. Voor haar is kunst geen doel op zich maar eerder een missie om anderen te inspireren. Of zoals Marianne het zou zeggen “Kleuren laten je geloven dat de wereld een waanzinnig mooie plek is”.

Uit de ontmoeting tussen Marianne Y.Naerebout en de creatieve duizendpoot van Euro-Art, Harry Schurmans, groeit ongetwijfeld een vruchtbare samenwerking.

bottom of page