top of page

Hoe maak ik mijn zithoek gezelliger met een modern schilderij?

Bij het ontwerpen van een interieur, in dit geval een gezellige zithoek, is het uitzoeken van de verschillende materialen het meest spannende gedeelte.

Materiaal-keuzes die in sterk contrast staan met mekaar zorgen voor een dynamische look. Denk daarbij bvb aan fluweel tov groffe breisels, glas tov gevlochten bamboe. Ook het abstracte schilderij op de foto met een dikke uitgsproken structuurverf staat in contrast met het kraakwitte gladde textiel van de sofa.

Materialen met een duidelijk relief of voelbaar patroon zorgen voor een pittige toets en vermijden dat een interieur een beetje platjes wordt. Op onze foto zie je een schilderij, een vloerkleed en het cozy dekentje met een zeer uitgesproken structuur.

Ook kleurkeuzes zijn enorm belangrijk, bij het samenstellen van een interieur. Vergelijk het met een kunstschilder die verschillende tinten en kleuren uitprobeert tot hij de perfekte balans vindt in zijn schilderij.

Op Pinterest vind je veel digitale kleur-combinaties en kleur-suggesties voor je interieur die jou kunnen inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Denk bij het plaatsen van de divers objecten in je interieur ook in verschillende hoogtes, poef, zetel, plant, schilderij.

Een sterrenrol in ieder inetrieur is zeker ook weggelegd voor de kamerplant. Hipper dan ooit, maken ze een statement en brengen ze ons dichter bij de natuur.

Veel plezier bij het ontwerpen van jouw artistieke en gezellige zithoek.

bottom of page