top of page

Moderne kunst: 50 Shades of White

We horen het vaak, we hebben alle muren wit geschilderd… ja, gewoon wit ja.

En laat -wit - nu net een kleur zijn die in ontelbaar veel verschillende tinten bestaat.

Wit met een voorzichtig groenige ondertoon, of zelfs met ietsje meer roze erin.

Inderdaad de kleur wit, is niet zomaar wit. Wit heeft vaak zeer bekoorlijke namen, zoals Super White, Chantilly Lace, Cloud White, maar vergis je niet , ook met wit is het heel belangrijk dat je de meest geschikte tint voor jouw interieur kiest. Hou daarbij zeker ook de kleuren van je wanddecoratie of modern schilderij in gedachten. Denk aan een groot abstract schilderij of een kleurrijke kunst foto op plexiglas.

Kies je straks in je interieur voor een witte neutrale backdrop, schilder dan zeker een voldoende groot staaltje op je muur in je favoriete wit. Bekijk je muur bij ochtend- en avondlicht. En probeer absoluut te vermijden dat de kamer er kil en steriel uitziet.

Wil je liever kleur op de muur van je fonkelnieuwe interieur? Dan is verf echt het allerlaatste dat je in huis moet halen. Kies eerst al je meubels, lampen, vazen potten, tapijten, je kaders, schilderijen, ingelijste foto’s enz. Je meubels zijn immers in niet zoveel tinten verkrijgbaar als de muur verf.

Als je hele interieur vorm krijgt kan je als laatste een kleur voor de muur uitzoeken.

Die kleur kan je dan in harmonie kiezen met alle interieurobjecten. Op die manier krijg je een mooi gebalanceerd geheel. En er blijft toch nog plaats voor wat fun-accenten en artistieke kleurencombo’s.

bottom of page