top of page

Collage kaders of een groot schilderij?

Wat is de beste optie? Een nonchalante gallery-wall of kies je beter voor één grote strakke eye-cather aan je muur?

Beide opties kunnen voor diverse interieurstijlen als je het maar zorgvuldig inplant en uitwerkt.

Een gallery-wall is een compositie kaders in verschillende maten die samen één geheel vormen. Dat kan bvb kunst zijn rond één en hetzelfde thema of kunstwerkjes in je favoriete kleur.

Een gallery-wall is leuk op een klein muurtje waar je vaak voorbij loopt, of je werkhoek hebt. Op die manier kan je van kortbij genieten van de collage kaders. Denk daarbij aan kaders met pittige quotes, of ingekaderde postkaarten vol mooie herinneringen, ingelijste posters, familiefoto’s, art-prints enz.

Een groot schilderij of een moderne kunstwerk hang je best op een plaats waar je voldoende ver van het kunstwerk of schilderij kan gaan staan of zitten. Zo ver, zodat je bij het binnenkomen van de kamer het schilderij of kunstfoto op plexi in zijn geheel kan bewonderen.

Dit is ook de reden waarom in musea kunstwerken veel ruimte krijgen. Ze moeten als het ware kunnen ademen.

Vooral bij een abstract schilderij met vrij dominante kleuren probeer je best een paar plaatsen in de kamer uit voor je de definitieve plaats bepaalt en gaten begint te boren in de muur.

Wees niet te behoudsgezind en ga desnoods wat schuiven met zetels en tapijten tot het helemaal klikt en er een evenwichtige balans ontstaat tussen schilderij en de rest van het interieur.

Een eye-catcher mag in een interieur best pittig aanwezig zijn, maar wel zonder de rest van de meubels en accessoires te overdonderen. Om je in de kamer prettig en relaxed te voelen

is het belangrijk dat je niet constant overweldigd wordt door te veel verschillende kleurprikkels. Op Pinterest vind je heel veel voorbeelden van mooi gebalanceerde kleurschema’s die je als inspiratie kan gebruiken voor jou eigen interieur.

Voor advies bij het uitkiezen van de meest geschikte wanddecoratie kan je ons tijdens de kantooruren bereiken op 014 21 69 50 en mailen kan op info@euroart.be

Inspiratie voor je wanddecoratie vind je op deze site.

bottom of page